JIŘÍ PAČINEK | web

Sklářské studio Jiřího Pačinka našlo své místo ve venkovské roubené chalupě ve vsi Lindava u Cvikova, kterou Jiří před lety citlivě zrekonstruoval, a zřídil v ní i svou galerii autorského uměleckého skla. Z obytné části je to opravdu jen několik málo kroků do příjemných a útulných prostor malé sklářské hutě, kde Jiří tvoří své vlastní skleněné objekty, případně pracuje pro významné sklářské umělce, designéry a architekty. Z celé řady jmenujme alespoň ty nejvýznamnější, kteří zdejší huť navštěvují a využívají v podstatě pravidelně

  • René Roubíček
  • Bořek Šípek
  • Maria Roosen
  • Adriaan Rees
  • Hans van Bentem

a mnoho dalších.

V současnosti se Jiří Pačinek věnuje rozšiřování svých uměleckých aktivit nejen v České republice, ale zejména v zahraničí, konkrétně pak v Indii, kde se poprvé představil formou autorské výstavy v loňském roce, a nyní na tuto úspěšnou premiéru navazuje sérií dalších výstav a dokonce své stálé expozice.

Do lindavského studia pravidelně přijíždějí významní umělci a designéři, aby zde spolu s Jiřím Pačinkem realizovali své představy ve skleněná díla.

Pro návštěvníky je možnost exkurze a nákupu uměleckého skla přímo v galerii v Lindavě.

Nejnovějším počinem v rozvoji Pačinek Glass je otevření nové sklářské hutě v Kunraticích u Cvikova, kde na místě staré rozpadlé budovy bývalé kovárny Jiří vybudoval novou sklářskou huť. I zde je možné zhlédnout sklářské umění a prohlédnout si galerii s autorským sklem Jiřího Pačinka.





Huť Lindava
Lindava 82
471 58

phone: 487 752 502
mobil: 774 636 376
info@pacinekglass.com

Huť Kunratice u Cvikova
Kunratice u Cvikova 147
471 55