EGERMANN | web

Egermann, s. r. o. je firma s dlouhou tradicí ručně dekorovaného skla. Historie firmy i její současnost je neodmyslitelně spjata s jednou z nejvýznamnějších osobností sklářské výroby, Friedrichem Egermannem (1777-1864). Díky svému talentu a píli dosáhl několika převratných objevů - vynalezl postup výroby červené lazury, zvládl technologii žluté lazury. Těmito objevy se mu podařilo pozvednout české sklářství na světovou úroveň. Pod ochrannou známkou „Egermann“ se tradice této výroby zachovala dodnes.

Huť FLORA-HANTICH, je po celých 102 let (první dílo sklářů se konalo 3. 2. 1913) významnou základnou pro výrobu tradičního sortimentu, zejména polotovarů pro vysoký smalt, ryté lazury (červená, žlutá, zelená, černá), přejímané sklo, v současnosti také umělecká malba, lištový brus, perokresba, hranované a zoomorfní sklo, hutně zdobené sklo.

Společnost Egermann, s.r.o. dnes provozuje unikátní dolnoplamennou 12ti pánvovou tavicí pec Siemens-Siebert s otopem na zemní plyn, na níž pracuje 10 sklářských dílen. Dále je v provozu jedna 2 pánvová pec a jedna 1 pánvová tavicí pec. V rezervě má firma 6ti pánvovou tavicí pec.

Egermann, s. r. o. má v současné době téměř 300 zaměstnanců.




Egermann, s.r.o.
Maiselova 15
110 01 Praha 1

Provozovna Dvořákova 306
47301 Nový Bor

Šárka Šimůnková
tel.: 602 680 899
ssimunkova@egermann.cz
egermann@egermann.cz