aktuality
program
účastníci
registrace
studenti
historie
video
foto
Síň slávy
pořadatelé
partneři
kontakt
mapy

Lasvit Ajeto | web

LASVIT AJETO je vlajkovou sklárnou společnosti LASVIT, která inspiruje svět svými dech beroucími skleněnými instalacemi i unikátními kolekcemi svítidel a skla. Sklárna se nachází asi deset kilometrů východně od Nového Boru v Lindavě, která je pokládána za jedno z nejvýznamnějších center světové sklářské výroby.

Nápad založit sklárnu vzešel ze setkání legendárního českého výtvarníka Bořka Šípka a skláře Petra Novotného, výroba ale nejprve probíhala v pronájmech. V rekonstruované bývalé německé textilce v Lindavě započala až v roce 1994, kdy byla v rámci Mezinárodního sklářského symposia (IGS) sklárna slavnostně otevřena.

Sklárna byla už od svého počátku místem, kde se setkávali světoví sklářští umělci a designéři, architekti, umělci, herci, filmaři a kumštýři všeho druhu. Za dobu své činnosti se sklárna podílela na tvorbě řady projektů českých i mezinárodních.

Společnost LASVIT po svém vzniku získala v lindavské sklárně menšinový podíl, stoprocentním vlastníkem se pal LASVIT stal v roce 2017. Česká designová společnost zde vyrábí především některé ze svých unikátních kolekcových svítidel a užitných skleněných předmětů.

Zakladatel firmy Leon Jakimič vede společnost s respektem ke sklářským tradicím, ale také s nehynoucím nadšením pro moderní technologie a odvážné designy. Nekonvenční přístup přilákal do LASVITU mnoho světově uznávaných designérů a umělců. Nezapomenutelné skleněné kolekce vytvořili v LASVIT AJETO například Nendo, Kengo Kuma nebo Campana Brothers.

Už od založení v roce 2007 se LASVIT drží své vize: přinášet krásu, inspiraci a kus Česka zákazníkům z celého světa.

Odkazy na naše sociální sítě a oficiální hashtagy:



LASVIT AJETO
Lindava 167
471 59 Lindava

Kontakt pro novináře
Jitka Plchová
PR & Communication Manager
jitka.plchova@lasvit.com
+420 606 738 522